Larvik

Helsestasjon for ungdom

Kontakt

Telefon 98 25 32 68 eller 98 25 32 77.

Besøksadresse: Hoffsgate 6, 3262 Larvik

Vi som arbeider på helsestasjon for ungdom er lege og helsesykepleier. Vi kan gi deg veiledning, råd og hjelp. Finner vi ikke ut av dette sammen kan vi hjelpe deg med å komme i kontakt med andre fagpersoner.

Helsestasjonen er gratis.

 

Her kan du få råd og veiledning om blant annet prevensjon, graviditet, abort, seksuelt overførbare sykdommer, kjønnsidentitet og homofili. Snakk med oss om angst og depresjoner, spiseforstyrrelser, selvskading og rus. Vi har selvfølgelig taushetsplikt!

 

Du kan komme til ungdommens helsestasjon når du har spørsmål eller du føler behov for å snakke med noen om bekymringer eller plager som opptar deg.

Ungdomstiden er spennende med mange nye utfordringer, men det er også en tid med mye usikkerhet og mange ubesvarte spørsmål om bl.a:

  • din helse
  • din trivsel
  • din livsstil
  • kroppens utvikling
  • spiseproblemer
  • rusmidler
  • psykiske problemer
  • samliv og seksualitet
  • prevensjon
Skolehelsetjenesten

Tilbud til deg som er skoleelev i grunnskolen eller videregående skole.

Helsesykepleier har en åpen dør for alle elever – kom gjerne innom for en prat. Helsesykepleierne har taushetsplikt. Helsesykepleier samarbeider bredt tverrfaglig, og henviser videre ved behov.

 

Helsesykepleier har fast kontortid ved hver enkelt skole og kan kontaktes direkte.

Alle barn og unge i kommunen har krav på skolehelsetjeneste ved den skolen de tilhører. Skolehelsetjenesten er en forlengelse av helsestasjonstilbudet og arbeider for å fremme barns helse og trivsel, samt forebygge sykdom og skade. Tilbudet er gratis.

Psykologtjenester

Psykologtilbudet er rettet mot barn og unge i alderen 0 – 16 år, samt elever på Thor Heyerdahl videregående skole, og deres foresatte og kontaktpersoner.

Psykologtjenesten i Barne- og familietjenester jobber for å styrke kvaliteten og kompetansen i det helhetlige og tverrfaglige kommunale arbeidet rundt barn, unge og familier i Larvik kommune.

 

Vi er opptatt av å sikre god oppfølging og sammenheng i tjenestene.

All kontakt til Psykologtjenester ved ønske om bistand rundt et barn/ungdom/familie foregår via tverrfaglig drøfting med helsesykepleier eller annen kontaktperson som kjenner barnet/familien. En slik kontaktperson kan for eksempel være fastlege, ansatt ved skole eller barnehage, barnevernstjenesten, PPT, familievernkontoret eller lignende.

Har du mistet noen i selvmord?

Unge LEVE Vestfold møtes normalt den andre onsdagen i måneden og er et tilbud for unge etterlatte og berørte etter selvmord i alderen 14-35 år.

 

– Å treffe andre unge som har opplevd det samme som meg og som forstår hva jeg går gjennom, har gjort det lettere å takle sorgen og alle tanker og følelser.

 – Gutt, 19

Informasjon oppdatert august 2021